ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
این گیاه بومی گیلان بوده و از قدیم در بسیاری نقاط گیلان به صورت خودرو وجود داشته است؛ برگها و به مقدار کمتر گلها اندامهایی هستند که مورد استفاده دارویی قرار میگیرند.
ترکیبات شیمیایی موجود در گلگاوزبان شامل ساپونین، موسیلاژ، رزینها، تاننها، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C است و در بعضی کشورها آن را داخل سالاد میریزند. گلگاوزبان را به صورت تازه یا خشک، به شکل دمکرده یا جوشانده میتوان مصرف کرد.
دمکرده گلگاوزبان برای درمان سرماخوردگی همراه با تب، تسکین سرفه، از بین بردن ورم حفرههای بینی، گرفتگی صدا، تنگی نفس، درد گلو و درمان ناراحتیهای مجاری تنفسی بسیار مفید است. برای تهیه این دمکرده 15 گرم از برگ و مقداری گل این گیاه را داخل آب جوش ریخته و بگذارید دم بکشد.
این جوشانده را بعد از هر وعده غذایی با کمی قند و شکر نوشجاش کنید؛ البته به یاد داشته باشید که گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان حامله و شیرده مضر است. مصرف بیش از 5 روز مداوم این گیاه ممکن است باعث عادت شود؛ بنابراین پس از 5روز استفاده از آن در صورت نیاز، 3روز فاصله انداخته و سپس دوباره مصرف کنید.
این محصول یکی از محصولات عمده و اقتصادی این رو ستا میباشد که اخیرا به علت کمبود امکانات (از قبیل جاده نامناسب و مهاجرت اهالی از روستا به شهر و ...)برداشت این محصول مفید و گران بها کم شده در صورتیکه زمینهای بسیاری در این روستا وجود دارد که برای کشت این محصول مناسب میباشد که تصویر فوق یک نمونه ازاین اراضی میباشد.
بسیار زیبا
تی دل می دل در شودره آب ورزلت پرچین پشته سرشودره
کارگروه دالتون های رانده شده دلیجان
سلام
امروز اولین باری بود که وبتون رو دیدم با این که الان ساری و دور از وطن هستم ولی احساس نزدیکی به زادگاه پدری دارم یاد پدربزرگ مرحومم رستم علی.یاد قامت خمیده ی مادربزرگ.یاد عسل طبیعی.یاد باغ گل گاوزبان.یادباغ فندق محلابون.یاد هیاهوی و شیطنت بچگانه.یاد پیاده روی 8 ساعته به لپاسر
و برای تداعی تمام این خاطرات از شما واقعا ممنون